PRVI PSI U PRIHVATILIŠTU U VLASOTINCU
Uvećaj:
IMG 4VSlužba Zoohigijene JKP Komunalac u Vlasotincu privela je ovih odana prve pse u prihvatilište za napuštene životinje.
-Nakon hvatanja proveravamo da li je pas čipovan, ukoliko jeste zovemo vlasnika da ga preuzme. Ako se on ne javi u roku od tri dana, životinja se, po propisima, smatra napuštenom. Ukoliko pas nije čipovan, on prolazi trijažni pregled kod veterinara, čisti se od parazita i krpelja, steriliše ili kastrira, vakciniše protiv besnila, čipuje i smešta u boks. To znači da će jedan pas u proseku provoditi između 15 i 20 dana u prihvatilištu. Po proceduri, pas se nakon toga vraća u stanište – kaže šef službe Zoohigijene Tomislav Šušulić.

Zgrada prihvatilišta izgrađena je sredsvima Evropskog progresa i opštine Vlasotince i predata na korišćenje u oktobru prošle godine.

-Nakon toga usledilo je ispunjavanje brojnih kriterijuma za rad službe, obezbeđivanje potrebnih dozvola i saglasnosti iz ministarstvava, kao i nabavka dodatne opreme koja se pritom ne proizvodi kod nas – objašnjava direktor JKP Komunalac Svetislav Petrović-

U prihvatilištu u jednom trenututku može da se nađe najviše 1O0 pasa. Postoji privatna inicijativa da se pored prihvatilišta izgradi i azil za napuštene pse. To bi omogućilo da se psi trajno uklone sa ulica, nakon čega bi bilo moguće i udomljavanje, kažu u „Komunalcu“.

IMG-1V
IMG-2V
IMG-3V
IMG-4V
IMG-5V
1/5 
start stop bwd fwd

 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+