POČELA KOMPLETNA REKONSTRUKCIJA OŠ „SINIŠA JANIĆ“
Uvećaj:
IMG 2302U OŠ „Siniša Janić“ u Vlasotincu u toku je kompletna rekonstrukcija zgrade, prva posle 37 godina. Radove vredne 77 miliona dinara finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije.

-Ostaju samo zidovi, sve ostalo će biti novo, od prizemlja do potkrovlja – kaže direktor ove škole Goran Mitić i dodaje

 - Siguran sam da će mo dobiti funkcionalan objekat koji će zadovoljiti potrebe učenika, nastavnika i ostalog osoblja u narednih 30-40 godina...

Rok za završetak radova, koje izvodi preduzeće „Tončev gradnja“ iz Surdulice, je 120 dana.

-Mi se nadamo da će sprat i potkrovlje biti završeni do početka školske godine, što će biti sasvim dovoljno za održavanje redovne nastave, a eventualno dvorište i prizemlje mogu da se rade još dva meseca nakon toga – kaže direktor Mitić.

-Pošto ova škola nema fiskulturnu salu, mi smo se potrudili da obezbedimo dodatna sredstva preko Ministarstva privrede, uz učešće opštine od 50%, napravili smo projekat  i čeka se odobrenje iz ministarstva za raspisivanje tendera za izgradnju fiskulturne sale koja će toplim hodnikom biti povezana sa školom. Projektanska cena je 80 miliona dinara. Na ovaj način stvaramo mnogo bolje uslove za učenike – kaže predsendik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

-Radimo i na izradi protivpožarnih instalacija, za ranu dojavu požara, koje se u ovoj zgradi prvi put ugrađuju, radi bezbednosti svih u školi –dodaje nadzorni organ za građevinske i arhitektonske radove u opštini Vlasotince Miroslav Ranđelović.

OŠ „Siniša Janić“ u Vlasotincu ima 754 učenika u matičnoj školi i isturenim odeljenjima u Orašju, Ladovici i Jastrepcu. Školska zgrada sazidana je 1927.godine, do prve ploče, zatim je dograđena 1981.kada je i poslednji put rekonstruisana, pre sadašnjih radova.

IMG_2301
IMG_2302
IMG_2303
IMG_2304
1/4 
start stop bwd fwd
 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+