„SVETLOST“ – IZLOŽBA SLIKA MERI NEŠIĆ
Uvećaj:
Meri NesicDruga nedelja  Leta u Vlasotincu počela je sinoć izložbom slika pod nazivom „Svetlost“ , mlade  ovdašnje slikarke Meri Nešić.  Njen rad vlasotinačka publika prati godinama tokom trajanja Likovnog salona, koji Kulturni centar organizuje u oktobru.

Meri Nešić slika od najranijeg detinjstva. Završila je Srednju umetnčku školu u Leskovcu, ali je dalje školovanje odvelo na studije psihologije. Iako je danas master kliničke psihologije, ne zapostavlja slikarstvo, kako kaže, svoju prvu i veliku ljubav.

Vlasotinački slikar Nikola Živković – Gazibara je, govoreći o radu umetnice, istakao da je prepoznao njenotencijal i talenat kada je video njene prve radove.

-Dobro je što se, iako nije studirala slikarstvo,  nije odrekla platna i boja – konstatovao je Živković.

Profesorka srpskog jezika i književnosti Milovanka Pešić, rekla je da se Meri još u osnovnoj školi nekako izdvajala od ostalih učenika,  da je veliki humanista jer organizuje mnoge akcije, angažovana je u udruženju „Osmeh“ gde radi sa osobama sa smetnjama u razvoju,  jedan  je osnivača udruženja „Tim psihologa Svetlost“.

IMG_7534
IMG_7547
IMG_7550
Meri_Nesic
1/4 
start stop bwd fwd

-Kao učenik Meri je bila ozbiljna, tiha, smerna, zainteresovana, povučena u svoj svet. Na njenoj klupi  uvek je bilo nešto  iscrtano,  ljudski likovi, hrastov list, žir, neki natpisi. Nikada nije za to dobila kritike, niti ukore. Na javnom času crtanja ona je pokazala svoj talenat. Nacrtala je ptice i dete koje ih hrani. Taj crtež ju je izdvojio od ostalih učenika. Kada mi je rekla da je upisala srednju umetnčku školu shvatila sam da crteži na klupi nisu bili uzaludni.  Sada ona slika pejzaže pune kolorita, osunčane sokake, vrbe nad Vlasinom, savršene šarene prizore. U svoje slike utkala je mnoštvo boja svojih šarenih marama po kojima je uvek prepoznajem, pamtim - rekla je prof. Pešić.

Na sinoćnjoj izložbi brojna publika mogla je da pogleda tridesetak slika. Veče su upotpunili nastupi Jovane Popović, studentkinje srpskog jezika koja je kazivala stihove Branka Radičevića, Nede Goranović učenice muzičke škole „Stanislav Binički“, kao i nastup dečije pevačke grupe „Pastrenec Junior“ iz bugarskog grada Montana.

 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 37 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+