DANI VLASOTINCA U BEOGRADU
Uvećaj:
BG 2U okviru Dana Vlasotinca u Beogradu, sinoć je prikazana retrospektiva dokumentarnih i dokumentarno – igranih filmova Vlasotinčanina Nebojše Ilića Ilketa.
Događaj se odigrao u Manakovoj kući Etnografskog muzeja, simbolizujući vezu između eksponata koji pripadaju čuvenom etnologu iz Vlasotinca Hristiforu Crniloviću i filma koji je o njemu napravio Nebojša Ilić.

-Etnografski muzej i Nebojša Ilić imaju dugogodišnju plodonosnu saradnju iz koje se „rodio“ i film Pustood – rekla je kustos u Manakovoj kući Jelena Tucaković.

 Reditelj Nikola Lorencin je istakao da je Ilke kompletan autor svojih filmova.

-On radi film od glave do pete, od ideje do prikazivanja- rekao je Lorencin.

BG 1

Sam autor, skroman kao uvek, na brojne pohvale je odgovorio rečima da iz malih sredina dolazi mnogo velikih imena u kulturi i umetnosti, nabrojavši neke od njih i da je zahvalan onima koji misle da je i on jedan od njih.

-Ovo je prvih 10 godina mog stvaralaštva. Verujem da veliki filmovi tek slede – rekao je Ilke.

On trenutno radi na filmu o Fejadu Sejdiću, ali i na filmu o najpoznatijoj manifestaciji u Vlasotincu – Vinskom balu, kao i na spotu o svom rodnom mestu. Na sinoćnjim Danima Vlasotinca u Beogradu, kojji su deo manifestacije Leto u Vlasotincu, pilo se vino Slavka Krstića iz Dadinca.

 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+