ČLANOVI UDRUŽENJA „BALKANAC“ NA PRIJEMU KOD PREDSEDNIKA OPŠTINE
ponedeljak, 30 jul 2018 12:06
Uvećaj:
IMG 8266-Svaku inicijativu ili predlog mladih ljudi smatram dragocenom jer verujem da mladi mnoge stvari vide drugačije od nas starijih. Zato podržavam mlade koji se, poput vas, organizuju jer je to jedan od načina da se „čujete“ na svakom nivou – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović u razgovoru sa članovima Međunarodne organizacije mladih Balkanac.

Članovi ovog udruženja su istakli da od starijih očekuju podršku. 

-Mi želimo da unapredimo društvo. Zastupamo tezu da je važno da mladi budu aktivni i da budu volonteri jer im tako stečeno iskustvo ništa ne može zameniti- rekao je Jovan Stanković, glavni koordinator Udruženja Balkanac za jug Srbije, inače Vlasotinčanin.

Mladi danas, uglavnom, žele sve instant – odmah neki uspeh i rezultat, dodao je predsednik „Balkanca“Nemanja Cvetković.

-MI hoćemo da animiramo mlade, da radimo drugačije, da budemo u službi jednog društva. Postoji razvojni put u tom aktivizmu mladih koji svako, po meni, treba da prođe. Da pomognemo komšiji, da učinimo čistijim kraj u kome živimo i da sarađujemo sa mladim ljudima širom Balkana i Evrope. Treba da  pokažemo da ovo nije „crna rupa“ već da ovde postoje mladi i vredni ljudi. Bez zajedničkih akcija nema uspeha – zaključio je Cvetković.

Predstavnici Međunarodnog udruženja Balkanac su danas i sutra u Vlasotincu i Leskovcu gde su, između ostalog, planirali da posete srodna udruženja i organizuju tribine na temu omladinskog (ne) aktivizma.

IMG 2341

 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+