DODELJENE SUBVENCIJE ZA POLJOPRIVREDNIKE
petak, 22 novembar 2013 14:00
Uvećaj:

subvencije 3Povrtari, voćari i pčelari iz vlasotinačke opštine, njih 130, potpisalo je danas ugovore o subvencionisanju poljoprivredne proizvodnje sa lokalnom samoupravom. Reč je o sredstvima iz budžeta opštine namenjenih razvoju poljoprivrede, koja se ove godine prvi put plasiraju putem konkursa.

- Da je lokalna vlast zaista posvećena unapređenju poljoprivredne proizvodnje govori i činjenica da ove godine plasiramo u poljoprivredu 10 miliona dinara,  što je deset puta više u odnosu na prošlu godinu, kada je za razvoj poljoprivrede izdvojeno svega milion dinara – rekao je, ovom prilikom, predsednik opštine Nebojša Stojanović.

Predsednik komisije koja je razmatrala konkursne prijave, Mileta Janićijević, rekao je da su sve zakonske procedure ispoštovane.

- U oblasti povrtarstva podneto je 25 prijava i toliko pvrtara će dobiti subvencije. Slično je i kod pčelara, njih 58 se prijavilo i svi će dobiti subvencije, a što se voćara tiče, bilo je pet nepotpunih prijava. Zahteve su podnela 52 proizvođača voća, a sredstva će dobiti njih 47 – zaključio je Janićijević.

Za ove namene biće utrošeno 5,6 miliona dinara. Sa stočarima će ugovori biti potpisani naknadno.


 

Potpisivanje ugovora

subvencije 4subvencije 5

 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 208 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+