DRAGAN KOCIĆ – ČETVRTI PUT PRVI DOPLIVAO DO ČASNOG KRSTA
nedelja, 19 januar 2014 18:00
Uvećaj:

predsednik u camcu 1Vlasotinčanin Dragan Kocić prvi je danas doplivao do krsta u Vlasini,. U ovoj manifestaciji učestvovao je od početka, od 2006. kada je prvi put organizovano vađenje časnog krsta iz Vlasine. 

- Osećam se sjajno. Ovo je četvrti put da sam pobedio i neću se više takmičiti – rekao je Kocić.

On je bio najbrži u konkurenciji 84 plivača, kojih je ove godine bilo 50% više u odnosu na prošlu godinu. Njemu je, osim velike časti da je ponovo najbolji u vađenju bogojavljenskog krsta, pripao i zlatnik koji je darivalo Udruženje Vlasotinčana u Beogradu, kao i ikona Svetog Jovana, dar Udruženja poštovalaca Svete Gore Atonske u Vlasotincu.

I ove godine na gradskom jezeru okupilo se nekoliko hiljada posetilaca iz Vlasotinca i okoline.  

 - Drago mi je što nas ponovo ima u ovako velikom broju, da bodrimo najhrabrije među nama, u nameri da doplivaju do časnog krsta. Ova manifestacija postala je zaštitni znak Vlasotinca i mi ćemo je sa pažnjom negovati  i ubuduće – poručio je predsednik opštine Zoran Todorović.

Među plivačima je ove godine bila i jedna devojka, osamnaestogodišnja Anđela Kocić iz Leskovca, a tradicionalno je tu bio i devetogodišnji Kristijan Pešić, koji sa ocem od rođenja pliva za časni krst u Vlasini, na Bogojavljanje.

Temperatura vazduha bila je 12oC, a vode 5oC.

Tradicionalno je održana i prateća manifestacija Vađenja časnog krsta iz Vlasine - pihtijada. Svoje specijalitete donelo je 38 domaćica. Najbolje pihtije, prema oceni žirija, spremila je Gordana Mitrović, druga je bila Vera Mladenović, a treća Verica Kostić.

Vađenje časnog krsta iz Vlasine organizovalo je Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske. Pokrovitelj manifestacije bila je opština Vlasotince, a duhovni pokrovitelj vlasotinačka crkva.

 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 256 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+