PETICIJA GRAĐANA ZA ZAŠTITU SLIVA VLASINE
petak, 21 februar 2014 15:00
Uvećaj:

ekolozi ispred opstineVlasotinački ekolozi skupljali su ispred zgrade opštine potpise građana za peticiju kojom žele da izraze protest protiv gradnje mini elektrana u slivu Vlasine, konkretno na reci Bistrici, najčistijoj pritoci Vlasine. Oni su insistirali na tome da skup nema nikakva stranačka obeležja već da se tema tiče svih žitelja Vlasotinca i okoline.

-Mi smo samo grupa građana, nismo registrovani kao udruženje, a okupili smo se s namerom da zaštitimo naše životno okruženje. Peticiju ćemo proslediti resornom ministarstvu i republičkoj inspekciji za zaštitu životne sredine – rekao je jedan od organizatora okupljanja Aleksandar Pavlović.

Predsednik vlasotinačke opštine Zoran Tododrović razgovarao je sa okupljenima i upoznao ih sa činjenicom da je javni poziv za gradnju mini hidroelektrana pre godinu dana raspisalo Ministarstvo energetike, razvoja i zaštite životne sredine i da ti poslovi nisu u nadležnosti opštine.

-Opština Vlasotince zalaže se za poštovanje zakona I propisa u svakoj, pa I u ovoj oblasti. Uvažavamo svaku sugestiju građana koja je namenjena dobrobiti zajednice I preduzećemo ono što je u našoj moći da ukažemo na eventualne probleme ili nepoštovanje propisa – rekao je Todorović.

Od 317 lokalcija u Srbiji za izgradnju mini hidroelektrana, 13 je na području vlasotinačke opštine. Za 9 lokacija postojalo je interesovanje investitora I oni su započeli poslove u skladu sa pravilima javnog poziva. Neki od investitora zatražili su produžetak rokova, o čemu će odlućivati nadležne komisije ministartsva.

{jcomments on}
 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 46 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+