VLASOTINČANKA NAJBOLJA STUDENTKINJA PRAVNOG FAKULTETA U KRAGUJEVCU
četvrtak, 06 mart 2014 19:12
Uvećaj:

Vlasotinčanka Dragana Spasić zvanično je najbolji student Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Sa prosečnom ocenom 9,67 dobitnik je i univerzitetske stipendije grada Kragujevca.

-Ovo priznanje podstrek mi je da još marljivije radim i učim, da u toku ove godine diplomiram, a onda  upišem i u roku završim master studije – kaže ova mlada Vlasotinčanka.

Dragana je i dobitnik stipendije „Dositeja“, koju Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta dodeljuje talentovanim i uspešnim učenicima i studentima.

-To je stipendija za 1000 mladih talenata Srbije, a moje zadovoljstvo je utoliko veće što mi je priznanje uručio vrstan sportista , proslavljeni vaterpolista, a sada ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić. Ova nagrada, koja iznosi 30 000 dinara mesečno, u trajanju od godinu dana, dobro dođe svakom studentskom budžetu – zadovoljno priča Dragana.

U slobodno vreme, kaže, voli da čita, najčešće Dostojevskog i Hesea, da vozi rolere, a za odbojku, koju je trenirala kao gimnazijalka, sada, dodaje, nema vremena.

Porodici Spasić nauka ide od ruke. Osim Dragane koja sada s ponosom nosi titulu zvanično najboljeg studenta Pravnog fakulteta u Kragujevcu, sestra Marija magistrirala je farmaciju. Njihovi roditelji, Nevena i Dragan, su lekari, specijalisti opšte medicine, a tata Dragan je danas i direktor Doma zdravlja u Vlasotincu.

Iako je vreme najlepše u krugu porodice, Dragana dodaje da češće boravi kod deke Vlaste, poznatog i priznatog fudbalskog radnika i bake Gordane.

-Moj deka je još uvek zaljubljen u moju baku. Zbog nje svojevremeno nije hteo da napusti Vlasotince i „fudbalsku“ Rosulju. Od njih dvoje danas mogu mnogo toga korisnog da naučim – zaključuje studentkinja prava Dragana Spasić.

 

{jcomments on}
 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 33 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+