VLASOTINČANKA NAJBOLJA STUDENTKINJA PRAVNOG FAKULTETA U KRAGUJEVCU
četvrtak, 06 mart 2014 19:12
Uvećaj:

Vlasotinčanka Dragana Spasić zvanično je najbolji student Pravnog fakulteta u Kragujevcu. Sa prosečnom ocenom 9,67 dobitnik je i univerzitetske stipendije grada Kragujevca.

-Ovo priznanje podstrek mi je da još marljivije radim i učim, da u toku ove godine diplomiram, a onda  upišem i u roku završim master studije – kaže ova mlada Vlasotinčanka.

Dragana je i dobitnik stipendije „Dositeja“, koju Fond za mlade talente Ministarstva omladine i sporta dodeljuje talentovanim i uspešnim učenicima i studentima.

-To je stipendija za 1000 mladih talenata Srbije, a moje zadovoljstvo je utoliko veće što mi je priznanje uručio vrstan sportista , proslavljeni vaterpolista, a sada ministar omladine i sporta, Vanja Udovičić. Ova nagrada, koja iznosi 30 000 dinara mesečno, u trajanju od godinu dana, dobro dođe svakom studentskom budžetu – zadovoljno priča Dragana.

U slobodno vreme, kaže, voli da čita, najčešće Dostojevskog i Hesea, da vozi rolere, a za odbojku, koju je trenirala kao gimnazijalka, sada, dodaje, nema vremena.

Porodici Spasić nauka ide od ruke. Osim Dragane koja sada s ponosom nosi titulu zvanično najboljeg studenta Pravnog fakulteta u Kragujevcu, sestra Marija magistrirala je farmaciju. Njihovi roditelji, Nevena i Dragan, su lekari, specijalisti opšte medicine, a tata Dragan je danas i direktor Doma zdravlja u Vlasotincu.

Iako je vreme najlepše u krugu porodice, Dragana dodaje da češće boravi kod deke Vlaste, poznatog i priznatog fudbalskog radnika i bake Gordane.

-Moj deka je još uvek zaljubljen u moju baku. Zbog nje svojevremeno nije hteo da napusti Vlasotince i „fudbalsku“ Rosulju. Od njih dvoje danas mogu mnogo toga korisnog da naučim – zaključuje studentkinja prava Dragana Spasić.

 

{jcomments on}
 

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+