OTVARANJE TRANSFER STANICE
sreda, 12 mart 2014 17:00
Uvećaj:

otvaranje transfer stanicetransfer stanica

Ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić svečano je otvorio Transfer stanicu – objekat za separaciju čvrstvog komunalnog otpada koji u Vlasotincu postoji godinama, ali do sada nije bio u funkciji.

-Ovaj moderan separacioni centar veoma je važan za funkcionisanje zajednice jer mi moramo da recikliramo sve što možemo kako bi bilo što manje otpada, a iskorišćenost materjala na što je moguće višem nivou – rekao je ovom prilikom ministar Ilić.

Predsenik opštine Vlasotince Zoran Tododrović pojasnio je da je jedna ranije urađena studija popisala sve proizvođače otpada na ovom području i procenila da bi jedna ovakva stanica mogla godišnje da zaradi oko pola miliona evra.

Transfer stanica deo je JP Čistoća u Vlasotincu, a u njoj se vrši selekcija pet, plastične i kartonske ambalaže. U početku će se dnevno prerađivati 15-20 tona otpada, a  kapacitet stanice je 30 tona otpada u jednoj smeni.

Ministar Velimir Ilić posetio je u Vlasotincu fabriku Elrad, sa čijim ga je poslovima upoznalo rukovodstvo ove kompanije, a potom je održao tribinu u Gložanu, selu u kojem će se graditi sekundarna vodovodna mreža sredstvima Ministarstva. građevinarstva i urbanizma. Tribini u Gložanu prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

 

{jcomments on}
 
Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+