NOVČANE NAGRADE STUDENTIMA
subota, 15 mart 2014 13:00
Uvećaj:

grupa studenata 1Najbolji akademci vlasotinačke opštine, njih pedeset troje, danas je dobilo novčane nagrade. Prvorangiranih 30 studenata dobilo je po 20 000 dinara. S obzirom na to da su kriterijume javnog poziva zadovoljila još 23 akademca, a da je u opštinskom budžetu za ove namene opredeljeno milion dinara, oni su dobili po 17.300 dinara. Ovaj novac juče je uplaćen na račune  studenata, a zvanična rešenja danas im je uručio predsednik opštine Zoran Todorović.

- Investicija u obrazovanje se uvek isplati. Ako ne ulažemo u obrazovanje mladi će i dalje odlaziti iz zemlje. Posao lokalne samouprave je, između ostalog, da mladim ljudima obezbedi uslove da se oni vrate u svoj grad i stečeno znanje primene ovde. Ukoliko budem u prilici i ubuduće, lično ću se zalagati da ove nagrade budu i veće – rekao je predsenik vlasotinačke opštine Zoran Tododrović.

Član komisije koja je bodovala uspeh studenata, Boban Petrović objasnio je kriterijume na osnovu kojih se odlučivalo, a koji su ranije naznačeni u javnom pozivu i zaključio kako se iz godine u godinu pokazuje da je Vlasotince rasadnik mladih i talentovanih ljudi.

Student Hemijskog fakulteta u Nišu, Milan Nešić jedan je od šestoro studenata koji su danas dobili nagradu, a čiji je prosek ocena 10. On je rekao da će mu novac upotpuniti studentski budžet, a na pitanje koji su mu planovi za ubuduće, odgovorio je:

- Imam tri mogućnosti. Jedna je da ostanem na fakultetu da radim, druga da budem professor hemije, a treća, koju bih ja najmanje voleo, da moram da odem iz zemlje i nastavim da radim u inostranstvu.

Godišnje novčane nagrade studentima, opština Vlasotince danas je dodelila četvrti put.


 
{jcomments on}
 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+