NOVČANE NAGRADE STUDENTIMA
subota, 15 mart 2014 13:00
Uvećaj:

grupa studenata 1Najbolji akademci vlasotinačke opštine, njih pedeset troje, danas je dobilo novčane nagrade. Prvorangiranih 30 studenata dobilo je po 20 000 dinara. S obzirom na to da su kriterijume javnog poziva zadovoljila još 23 akademca, a da je u opštinskom budžetu za ove namene opredeljeno milion dinara, oni su dobili po 17.300 dinara. Ovaj novac juče je uplaćen na račune  studenata, a zvanična rešenja danas im je uručio predsednik opštine Zoran Todorović.

- Investicija u obrazovanje se uvek isplati. Ako ne ulažemo u obrazovanje mladi će i dalje odlaziti iz zemlje. Posao lokalne samouprave je, između ostalog, da mladim ljudima obezbedi uslove da se oni vrate u svoj grad i stečeno znanje primene ovde. Ukoliko budem u prilici i ubuduće, lično ću se zalagati da ove nagrade budu i veće – rekao je predsenik vlasotinačke opštine Zoran Tododrović.

Član komisije koja je bodovala uspeh studenata, Boban Petrović objasnio je kriterijume na osnovu kojih se odlučivalo, a koji su ranije naznačeni u javnom pozivu i zaključio kako se iz godine u godinu pokazuje da je Vlasotince rasadnik mladih i talentovanih ljudi.

Student Hemijskog fakulteta u Nišu, Milan Nešić jedan je od šestoro studenata koji su danas dobili nagradu, a čiji je prosek ocena 10. On je rekao da će mu novac upotpuniti studentski budžet, a na pitanje koji su mu planovi za ubuduće, odgovorio je:

- Imam tri mogućnosti. Jedna je da ostanem na fakultetu da radim, druga da budem professor hemije, a treća, koju bih ja najmanje voleo, da moram da odem iz zemlje i nastavim da radim u inostranstvu.

Godišnje novčane nagrade studentima, opština Vlasotince danas je dodelila četvrti put.


 
{jcomments on}
 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 254 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+