NOVAC ZA NAJBOLJE OMLADINSKE INICIJATIVE
sreda, 09 april 2014 17:00
Uvećaj:

DOF 1

Nosiocima najboljih omladinskih inicijativa danas su u Vlasotincu uručeni čekovi sa novčanim iznosima za koje su aplicirali u okviru projekta Divac – omladinski fondovi. Podeljeno je 11 čekova ukupne vrednosti oko 750 000 dinara. Projekti se odnose na unapređenje sportskog života lokalnog stanovništva – uređenje terena, kupovina rekvizita, revitalizacija postojećih igrališta I slično.

- Za kratko vreme koliko sam na funkciji zamenika predsednika opštine uverio sam se da  osim objektivnih okolnosti koje danas postoje u radnom angažovanju mladih ljudi , ima mnogo I subjektivnih prepreka koje zavise isključivo od samog pojedinca. Zato onima čije su inicijative danas prošle, čestitam i želim da nastave da budu aktivni, a onima čije ideje nisu ovog puta podržane toplo preporučujem da ne odustaju  - rekao je zamenik predsednika opštine Vlasotince Milan Jović.

Opština Vlasotince jedna je od pet lokalnih samouprava u Srbiji koja je potpisala ugovor o saradnji sa partnerskim opštinama na projektu Divac omladinski fondovi. Cilj projekta je da se poveća učešće mladih u procesima lokalnog razvoja kroz dodelu bespovratnih novčanih sredstava projektima koje sami pokreću i vode.

Osim Vlasotinca, u projektu DOF-a učestvuju i Prijepolje, Vladičin Han, Vršac i Kanjiža. Svaka lokalna samouprava dobila je sredstva u iznosu od 5 000 dolara, a same opštine dotiraju još po najmanje 50% tog iznosa, stvarajući tako fond za omladinske projekte.

Podršku ovoj inicijativi obezbedila je Američka agencija za međunarodni razvoj kroz program “Građansko društvo za budućnost” kojim rukovodi Institut za održive zajednice.
{jcomments on}
 

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+