UŠTEDE U BUDŽETU
utorak, 27 maj 2014 16:00
Uvećaj:

 U prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isti period 2013. u budžetu opštine Vlasotince ostvarena je ušteda od oko 700 000 dinara. Na troškove službenih putovanja, od januara do aprila prošle godine potrošeno je nešto više od 421 hiljade, a u istom periodu ove godine  blizu 135 hiljada. Potrošnja goriva je u istom period bila pola miliona dinara, sada je 180 hiljada. Na ugostiteljske usluge tada je utrošeno 210 hiljada dinara, a u prva četiri meseca ove godine 102 hiljade dinara.

-          Ukoliko nastavimo da racionalno trošimo, na godišnjem nivou bi ova ušteda mogla da iznosi oko dva miliona dinara – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

On je dodao da je imovina opštine Vlasotince ove godine osigurana na sumu od 164 831 dinar, a da je prošlogodišnji ugovor iznosio preko 350 hiljada dinara.

-          Pritom je ovim novcem sada osigurana i transfer stanica za razvrstavanje otpada, koja prošle godine nije bila osigurana – dodao je Todorović.

On je dodao da se očekuju dodatne uštede jer je iz resornih ministarstava za regulaciju Konopničke reke stigao 5,1 milion dinara, a da je najniža ponuda koja je stigla na tender 1,7 miliona. Takođe, za izgradnju sekundarne mreže u Gložanu odobreno je 7,5 miliona, a najpovoljnija ponuda na tenderu iznosi 4,5 miliona dinara.

-Potrudićemo se da ta sredstva namenski iskoristimo kako ne bi u martu naredne godine morali da ih vratimo ministarstvu – pojasnio je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Tododorvić.

On je dodao da će uskoro biti raspisani tenderi za rekonstrukciju kotlarnica u školama “8.oktobar” u Vlasotincu, “Sveti Sava” u Šišavi i za kotlarnicu u zgradi opštine. Tendersku procedure čekaju i u zgradi gimnazije gde je neophodno srediti sanitarni čvor.
{jcomments on}
 
 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+