UŠTEDE U BUDŽETU
utorak, 27 maj 2014 16:00
Uvećaj:

 U prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isti period 2013. u budžetu opštine Vlasotince ostvarena je ušteda od oko 700 000 dinara. Na troškove službenih putovanja, od januara do aprila prošle godine potrošeno je nešto više od 421 hiljade, a u istom periodu ove godine  blizu 135 hiljada. Potrošnja goriva je u istom period bila pola miliona dinara, sada je 180 hiljada. Na ugostiteljske usluge tada je utrošeno 210 hiljada dinara, a u prva četiri meseca ove godine 102 hiljade dinara.

-          Ukoliko nastavimo da racionalno trošimo, na godišnjem nivou bi ova ušteda mogla da iznosi oko dva miliona dinara – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

On je dodao da je imovina opštine Vlasotince ove godine osigurana na sumu od 164 831 dinar, a da je prošlogodišnji ugovor iznosio preko 350 hiljada dinara.

-          Pritom je ovim novcem sada osigurana i transfer stanica za razvrstavanje otpada, koja prošle godine nije bila osigurana – dodao je Todorović.

On je dodao da se očekuju dodatne uštede jer je iz resornih ministarstava za regulaciju Konopničke reke stigao 5,1 milion dinara, a da je najniža ponuda koja je stigla na tender 1,7 miliona. Takođe, za izgradnju sekundarne mreže u Gložanu odobreno je 7,5 miliona, a najpovoljnija ponuda na tenderu iznosi 4,5 miliona dinara.

-Potrudićemo se da ta sredstva namenski iskoristimo kako ne bi u martu naredne godine morali da ih vratimo ministarstvu – pojasnio je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Tododorvić.

On je dodao da će uskoro biti raspisani tenderi za rekonstrukciju kotlarnica u školama “8.oktobar” u Vlasotincu, “Sveti Sava” u Šišavi i za kotlarnicu u zgradi opštine. Tendersku procedure čekaju i u zgradi gimnazije gde je neophodno srediti sanitarni čvor.
{jcomments on}
 
 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 35 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+