VEĆNICI U DOBROVIŠU, ODRŽALI I SEDNICU
petak, 29 avgust 2014 08:24
Uvećaj:
 
sednica veca u DobrovisuČlanovi Opštinskog veća zasedali su danas u Dobrovišu, najudaljenijem selu vlasotinačke opštine.
-Ovo je jedan od načina da se približimo žiteljima udaljenih delova vlasotinačke opštine. Ovakvu praksu nastavićemo i ubuduće jer smo na sednici veća doneli odluku da jedna sednica ovog organa mesečno bude održana u nekom od vlasotinačkih  sela – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

-Na sednici je usvojena odluka o mreži osnovnih škola na teritoriji opštine kojoj je predviđeno gašenje odeljenja u Dadincu i Brezovici, zbog nedostatka đaka.  Većnici su odlučili da lokalna samouprava pomogne roditelje dece koja ove godine kreću u prvi razred osnovne škole sa po 5 000 dinara. Za te svrhe izdvojeno je milion i 265 hiljada dinara. Izmenom i dopunom odluke o naknadi za uređenje građevinskog zemljišta, za objekte koji su predmet legalizacije, kao što su rezervoari za gorivo i tečni gas, cena je umanjena za 30%. Preuzimanjem parcele Slobodana Jovića iz Gložana, omogućeno je proširenje dvorišta OŠ „Sveti Sava“ u ovom selu. Udruženju za sociologiju sela i poljoprivredu odobreno je 150 hiljada dinara za organizovanje skupa Vlasinski susreti.  

Priliku da prisustvuju sednici imali su žitelji Dobroviša koji su u razgovoru sa većnicima istakli da ih najviše muči nedostatak vode i prevoza do Vlasotinca i Leskovca.
 
mestani_Dobrovisa_na_sednici_veca
predsednik_i_zamenik_u_crkvi_u_Dobrovisu
ruinirana_zgrada_mesne_kancelarije
seoska_slava_u_Dobrovisu
1/4 
start stop bwd fwd
{jcomments on}
 
Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+