SEDNICA SO VLASOTINCE
sreda, 17 decembar 2014 18:30
Uvećaj:

sednica SO Vla 17.12.2014 2Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su danas budžet za 2015. u iznosu od 701.693.000 dinara. Kako je rekao predsednik opštine, Miroslav Ljubenović novi budžet manji je od prethodnog za 15-ak miliona dinara, ali je prvi programski budžet opštine.

 

-U strukturi ove sume 56% dolazi iz transfera sredstava, nešto preko 7% čine izvorni prihodi, 50 miliona dinara biće zaduženje, 53 miliona planirano je za uređenje industrijske zone s obzirom na to investitori koji već rade u Vlasotincu planiraju otvaranje novih pogona – naveo je predsednik Ljubenović neke od značajnijih stavki novog budžeta.

Pre usvajanja budžeta, usvojen je još jedan rebalans u iznosu od 6 miliona dinara u kome su se Dom zdravlja i JP Direkcija za urbanizam i izgradnju odrekli novca od po 3 miliona dinara i omogućili time njegovu preraspodelu drugim korisnicima. Tako milion dinara ide „Komunalcu“, dva miliona MZ Stajkovce i tri miliona ukupno mesnim zajednicama Rosulja i Šišava.

Opozicija je, na početku sednice, osporila legitimnost donetih odluka tvrdeći da dva odbornika koja treba da budu uvedena u skupštinu nemaju uverenje Opštinske izborne komisije da su izabrani i da stoga ne mogu da učestvuju u glasanju.

-Odbornik kome je potvrđivanje mandata odloženo ima pravo da najduže 30 dana prisustvuje sednicama i učestvuje u radu skupštine, bez prava odlučivanja – kažu predsednici odborničkih grupa Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, Nenad Stojković i Miroslav Ranđelović u dopisu upućenom skupštini, odbornicima, predsedniku i sekretaru skupštine.

 To je bio razlog zbog čega je opozicija, koju od prošle sednice čini deo odbornika SNS-a i deo odbornika SPS-a, bojkotovala ovo skupštinsko zasedanje.

Ostali odbornici nastavili su rad i za zamenika predsednika opštine izabrali lekara, specijalistu urgentne medicine, Momira Kitanovića, a za sekretara skupštine diplomiranog pravnika Bojana Cvetkovića - jer je dosadašnji sekretar Bogoljub Kocić podneo ostavku zbog odlaska u penziju.

Odbornici su usvojili predloge programa rada za narednu godinu javno-komunalnih preduzeća Vodovod i Komunalac, javnih preduzeća Čistoća i Direkcija za urbanizam i izgradnju, opštinske uprave, Doma zdravlja, centra za socijalni rad, Kulturnog centra,  Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“, SRC Vlasina, Crvenog krsta, Fondacije darovitih i Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Imenovani su v.d. direktori „Čistoće“ i Turističke organizacije Vlasotinca. Dvočasovnu pauzu u zasedanju, predsednik skupštine Goran Mitić dao je pre tačke o predlogu rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora. 
{jcomments on}
 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+