SEDNICA SO VLASOTINCE
sreda, 17 decembar 2014 18:30
Uvećaj:

sednica SO Vla 17.12.2014 2Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su danas budžet za 2015. u iznosu od 701.693.000 dinara. Kako je rekao predsednik opštine, Miroslav Ljubenović novi budžet manji je od prethodnog za 15-ak miliona dinara, ali je prvi programski budžet opštine.

 

-U strukturi ove sume 56% dolazi iz transfera sredstava, nešto preko 7% čine izvorni prihodi, 50 miliona dinara biće zaduženje, 53 miliona planirano je za uređenje industrijske zone s obzirom na to investitori koji već rade u Vlasotincu planiraju otvaranje novih pogona – naveo je predsednik Ljubenović neke od značajnijih stavki novog budžeta.

Pre usvajanja budžeta, usvojen je još jedan rebalans u iznosu od 6 miliona dinara u kome su se Dom zdravlja i JP Direkcija za urbanizam i izgradnju odrekli novca od po 3 miliona dinara i omogućili time njegovu preraspodelu drugim korisnicima. Tako milion dinara ide „Komunalcu“, dva miliona MZ Stajkovce i tri miliona ukupno mesnim zajednicama Rosulja i Šišava.

Opozicija je, na početku sednice, osporila legitimnost donetih odluka tvrdeći da dva odbornika koja treba da budu uvedena u skupštinu nemaju uverenje Opštinske izborne komisije da su izabrani i da stoga ne mogu da učestvuju u glasanju.

-Odbornik kome je potvrđivanje mandata odloženo ima pravo da najduže 30 dana prisustvuje sednicama i učestvuje u radu skupštine, bez prava odlučivanja – kažu predsednici odborničkih grupa Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, Nenad Stojković i Miroslav Ranđelović u dopisu upućenom skupštini, odbornicima, predsedniku i sekretaru skupštine.

 To je bio razlog zbog čega je opozicija, koju od prošle sednice čini deo odbornika SNS-a i deo odbornika SPS-a, bojkotovala ovo skupštinsko zasedanje.

Ostali odbornici nastavili su rad i za zamenika predsednika opštine izabrali lekara, specijalistu urgentne medicine, Momira Kitanovića, a za sekretara skupštine diplomiranog pravnika Bojana Cvetkovića - jer je dosadašnji sekretar Bogoljub Kocić podneo ostavku zbog odlaska u penziju.

Odbornici su usvojili predloge programa rada za narednu godinu javno-komunalnih preduzeća Vodovod i Komunalac, javnih preduzeća Čistoća i Direkcija za urbanizam i izgradnju, opštinske uprave, Doma zdravlja, centra za socijalni rad, Kulturnog centra,  Narodne biblioteke „Desanka Maksimović“, SRC Vlasina, Crvenog krsta, Fondacije darovitih i Opštinskog štaba za vanredne situacije.

Imenovani su v.d. direktori „Čistoće“ i Turističke organizacije Vlasotinca. Dvočasovnu pauzu u zasedanju, predsednik skupštine Goran Mitić dao je pre tačke o predlogu rešenja o razrešenju i imenovanju članova školskih odbora. 
{jcomments on}
 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 33 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+