Privreda
Opština Vlasotince spada u krug nedovoljno razvijenih opština. U strukturi privrede Vlasotince najvećim delom učestvuje industrija (tekstilna, drvna, metalna, industrija građevinskog materijala, grafička i industrija alkolnih i bezalkoholnih pića) građevinarstvo, zanatstvo, trgovina i ugostiteljstvo.
Na teritoriji opštine Vlasotince postoje registrovana privatna preduzeća koja uspešno posluju i daju svoj doprinos u formiranju dohotka privrede opštine i zapošljavanju radne snage. PP "Cementni proizvodi - materijali za unutrašnje i spoljnje oblaganje zidova", PP mlekara "Gložane", PP mlekara "Rosulja- proizvodi od mleka, mlin "Rastavnica" u Boljaru, PP mesara "Valčić"- proizvodi od mesa.

Polazeći od vizije glavni, srednji i dugoročni ciljevi ekonomskog razvoja bili bi:
1. Razvoj agroindustrije koja bi aktivirala primarnu poljoprivrednu proizvodnju. Opštinska uprava će podržati programe i projekte u ovom sektoru i stvarati povoljan ambijent za investiranje.
2. Zaštita životne sredine: Opštinska uprava će naročitu pažnju posvetiti ekologiji, posebno zaštiti sliva reke Vlasine u saradnji sa opštinama Crna Trava i Babušnica, ovo pre svega sa aspekta zaštite zdravlja gradjana, ali i kao važnog resursa budućeg ekonomskog razvoja- proizvodnjazdrave hrane i turizam.
3. Razvijanje strateškog partnerstva. Opštinska uprava će lobirati, negovati i razvijati dobre partnerske i poslovne odnose sa donatorima , investitorima, kupcima, resornim ministarstvima, fakultetima i opštinama, sve u cilju obezbedjivanja podrške za ostvarenje VIZIJE LOKALNOG RAZVOJA.
Naše jake razvojne tačke su :
Prirodni resursi i ljudski potencijal sa iskustvom za razvoj poljoprivrede .
Formirana su udruženja građana u oblasti poljoprivrede (Udruženje vinogadara i voćara i Udruženje povrtara).
Reka Vlasina sa zajezenim jezerom za kupanje ,
Blizina Vlasinskog jezera,
Lepi šumoviti tereni što našoj opštini daje epitet " vazdušna banja "
Izgradjeni lepi sportski tereni i završetak izgradnje sportske hale ,
Kulturno-privredne manifestacije, pre svega manifestacija "Vinski Bal",
Ljudski potencijal-kreativan i sa radnim iskustvom u različitim oblastima,
Kratkoročna Strategija Implementacije i razvoj prioritetnih projekata.

 

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+