POKRENUT JE PROJEKAT: GODINA PREDUZETNIŠTVA U VLASOTINCU
petak, 13 maj 2016 16:00
Uvećaj:
potpisivanje ugovoraOpština Vlasotince i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga potpisali su ugovor o saradnji na projektu Godina preduzetništva u Vlasotincu. Njegova vrednost je četiri miliona dinara i podrazumeva mere finansijke i nefinansijske podrške preduzetništvu.

-Vlasotince je prva opština sa kojom smo sklopili ovakav ugovor i moram da naglasim da je ovo samo nastavak naše dobre saradnje- rekla je direktor CRJP Biljana Stanković.

Projekat će se realizovaće do kraja godine kroz četiri komponente: podsećanje na dugogodišnju tradiciju Vlasotinca kao preduzetničkog centra, osvrt na uspešne primere preduzetništva danas, podsticaj razvoju preduzetništva i formiranje Forum za razvoj preduzetništva.

1

-Danas je praksa kod mladih ljudi da svi traže posao u javnom sektoru. Mali broj njih ima želju da postane sam svoj gazda i da krene trnovitim putem preduzetništva. Mi upravo želimo da probudimo taj duh i da ljude usmeravamo na pokretanje sopstvenog posla – rekao je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

On je naglasio da smatra da svaka godina treba da bude godina preduzetništva kako bi većina građana osetila boljitak i dodao da na evidenciji Nacionale službe zapošljavanja u Vlasotincu ima oko 5000 ljudi.

- Verujem da mnogi od njih, uz određenu obuku i finansijsku podršku, mogu da započnu sopstveni posao – dodao je Todorović.

Ovaj projekat u skladu je sa politikom republičke vlade koja  ove godine takođe sprovodi projekat Godina preduzetništva, usmeren na jačanje poslovanja i unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća, kao pokretača razvoja svake ekonomije.

-Vlada je tu svrhu odvojila 16 milijardi dinara. Planirana su 33 programa u okviru kojih mogu da se koriste ta sredstva, a trenutno je aktivno njih 20 – rekla je pomoćnik ministra privrede za mala i srednja preduzeća Katarina Obradović Jovanović. Ona je pohvalila saradnju Centra za razvoj  i opštine Vlasotince na temu preduzetništva. 

Koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Marinko Đorđević predstavio je detalje projekat naglasivši da oni koji žele da se dodatno informišu na temu projekta mogu doći u ovu kancelariju ili u Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

1
2
Potpisivanje_ugovora
potpisivanje_ugovora
potpisivanje_ugovora_3
publika_u_sali
Todorovic_Jovanovic_i_Arsic
1/7 
start stop bwd fwd

 
{jcomments on}
 

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+