REKONSTRUKCIJA TRI OBJEKTA I IZGRADNJA PRIHVATILIŠTA ZA NAPUŠTENE ŽIVOTINJE
ponedeljak, 27 mart 2017 18:52
Uvećaj:
izgradnja prihvatilista 1Rukovodstvo lokalne samouprave u Vlasotincu obišlo je danas dve škole, Dom zdravlja i gradilište Prihvatilišta za napuštene životinje, na kojima se izvode radovi. Na zgradi Doma zdravlja, Tehničke škole i osnovne škole u Boljaru u toku je zamena stolarije, sređivanje fasade i rekonstrukcija krovova koje finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije.

-Projekti su nam odobreni prošle godine, a nakon sprovedenih tenderskih procedura potpisali smo ugovore u decembru. Posle zimske sezone, krenuli su radovi na objektima čiji je cilj da se poveća energetska efikasnost ovih objekata i korisnicima, odnosno učenicima omogući prijatniji boravak u objektima. Ove godine konkurisali smo za sredstva, za istu namenu, za dve osnovne škole „Siniša Janić“ i „8.oktobar“- rekao je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

Vrednost radova u Domu zdravlja, na oba objekta, iznosi 21,7 miliona dinara.

- Ovo je prva ozbiljna rekonstrukcija Doma zdravlja u poslednjih pola veka - dodala je direktor ove ustanove koja pokriva i područje Crne Trave, Milena Stanković Mitrović.

U Tehničkoj školi, koja je ujedno i zgrada Gimnazije, takođe se menja stolarija, rekonstruiše krov i poslavlja fasada, a kreče se i učionice i popločavaju hodnici. Vrednost radova je 29,8 miliona dinara. U OŠ „Karađorđe Petrović“, u isturenom odeljenju u Boljaru, ostali su samo zidovi, sve se ostalo rekonstruiše, a 32 učenika od prvog do četvrtog razreda boraviće u matičnoj školi u Kruševici dok se radovi, predviđeni da traju 45 dana, ne završe. Njihova vrednost je 8,4 miliona dinara.

-Ukupna projektovana vrednost radova na ova tri objekta bila je 86 miliona dinara, ali je na tenderima ona „pala“ na 60 miliona – naglasio je predsednik opštine Zoran Todorović.

Radovi su u toku i na izgradnji Prihvatilišta za napuštene životinje, objektu koji Vlasotinčani dugo čekaju, zbog velikog broja pasa lutalica na ulicama.

prihvat tabla

-Za nas je ovaj objekat strateški važan jer smo u 2016. isplatili 2,4 miliona dinara građanima zbog ujeda pasa lutalica, a u 2015.čak 3,8 miliona što je za samo dve godine polovina sume koja je potrebna za izgradnju azila. Objekat će imati upravnu zgradu sa ambulantom, stacionar i dve štenare, a moći će da primi od 80 do 100 pasa lutalica – rekao je zamenik predsednika opštine Boško Stančić.

Ukupna vrednost ovog projekta je 16,5 miliona dinara, a finansiraju ga Evropska unija, Vlada Švajcarske i Vlada Srbije preko programa Evropski progres. Opština Vlasotince sufinansira projekat sa 5,3 miliona dinara, a partner na projektu je opština Bojnik.

IMG_1175
izgradnja_prihvatilista_1
izgradnja_prihvatilista_2
prihvat_tabla
skola_u_Boljaru_1
skola_u_Boljaru_2
Tehnicka_skola_1
Tehnicka_skola_2
1/8 
start stop bwd fwd

 

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+