NOVI PROFILI TEHNIČKE ŠKOLE – ŠANSA ZA BOLJU BUDUĆNOST DECE
Uvećaj:
2Pred predstojeći upisni rok, u Tehničkoj školi u Vlasotincu održane su radionice i info sesije na kojima su učenicima romske nacionalnosti završnih razreda osnovnih škola iz Vlasotinca i Grdelice predstavljeni obrazovni profili koje će ova škola upisivati 2017/2018.godine. Akcenat je stavljen na dualno obrazovanje i nove trogodišnje profile industrijski mehaničar, bravar-zavarivač i modni krojač.

Sa decom i roditeljima, odnosno starateljima radila je i psiholog Dragana Stanković kako bi se unapredili kapaciteti svih aktera koji odlučuju o izboru škole, odnosno budućem zanimanju dece.

Direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević kao posebnu prednost škole naglasio je dualno obrazovanje koje se u njoj sprovodi.  Radionicama su prisustvovali i učenici koji već pohađaju obrazovne profile isdustrijski mehaničar I konfekcionar tekstila, zatim nastavnici iz mašinske i tekstilne struke, predstavnici PRAXIS-a i Društva za edukaciju Roma Vlasotince. Info sesije organizovane su u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom omladine i sporta, GIZ-om, PRAXIS-om  i Centrom “Inventiva“

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd
 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 6 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+