NOVI PROFILI TEHNIČKE ŠKOLE – ŠANSA ZA BOLJU BUDUĆNOST DECE
Uvećaj:
2Pred predstojeći upisni rok, u Tehničkoj školi u Vlasotincu održane su radionice i info sesije na kojima su učenicima romske nacionalnosti završnih razreda osnovnih škola iz Vlasotinca i Grdelice predstavljeni obrazovni profili koje će ova škola upisivati 2017/2018.godine. Akcenat je stavljen na dualno obrazovanje i nove trogodišnje profile industrijski mehaničar, bravar-zavarivač i modni krojač.

Sa decom i roditeljima, odnosno starateljima radila je i psiholog Dragana Stanković kako bi se unapredili kapaciteti svih aktera koji odlučuju o izboru škole, odnosno budućem zanimanju dece.

Direktor Tehničke škole Milivoje Đorđević kao posebnu prednost škole naglasio je dualno obrazovanje koje se u njoj sprovodi.  Radionicama su prisustvovali i učenici koji već pohađaju obrazovne profile isdustrijski mehaničar I konfekcionar tekstila, zatim nastavnici iz mašinske i tekstilne struke, predstavnici PRAXIS-a i Društva za edukaciju Roma Vlasotince. Info sesije organizovane su u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom omladine i sporta, GIZ-om, PRAXIS-om  i Centrom “Inventiva“

1
2
3
4
1/4 
start stop bwd fwd
 

jn
lpa2

48 sati2
Pitajte predsednika2
op2
ozak2
Imamo 256 gostiju na mreži

inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+