OTVOREN NOVI POGON “GRUNERA” U VLASOTINCU
Uvećaj:
Picture 007Kompanija Gruner, na desetu godišnjicu rada u Vlasotincu, otvorila je novi pogon fabrike Gruner u kome je zaposlenje našlo 50 radnika. Uz novih 3000 m², proizvodni pogon sada  čini ukupno 7000 m², u kome radi 480 radnika, a do 2020.godine, kako je najavljeno, biće zaposleno još 50 radnika. Crvenu traku presekli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić I generalni direktor ove nemačke kompanije Edvard Šprajcer.

-Poslednja investicija „Grunera“ u Vlastotincu iznosi 6,6 miliona evra, a Srbija je pomogla subvencijom od 3,2 miliona evra.Ne mislim da je to dovoljno jer od razvoja juga Srbije zavisi naš opstanak i budućnost nacije – rekao je predsednik Srbije.

U novoj hali proizvode se delovi od plastike, a uskoro će početi i proizvodnja delova od metala, kako za Grunerovu proizvodnju, tako i za druge fabrike.  Rade se i delovi za nemačko-američki automobilski koncern Daimler AG. Pre 10 godina, Gruner je u Vlasotincu počeo proizvodnju energetskog 740-releja u iznajmljenoj hali preduzeća Elrad. Te godine, jedan proizvod izvezen je u 50 000 komada. U prošloj godini , više od 30 razlicitih proizvoda izvezeno je u preko 7,3 miliona jedinica.

-Danas “Gruner” zapošljava oko 1.200 ljudi širom sveta, uključujući i oko  480 u Vlasotincu.  Vlasotince je naša lokacija za automobilske proizvode. Do danas realizovane investicije u Vlasotincu  iznose 11 miliona evra. Imamo visoko motivisan kadar, što nam potvrđuje da je naša odluka za Vlasotince bila prava – rekao je generalni direktor kompanije Gruner Edvard Šprajcer.

U okviru novog pogona otvorena je I radionica za obuku učenika sa smera industrijski mehaničar u Tehničkoj školi u Vlasotincu. Otvaranje tog smera (pre godinu dana) je plod saradnje lokalne samouprave, škole i privrede u potrazi za školovanim kadrovima.

-Činjenica da školujemo radnu snagu u skladu sa potrebama privrede i činjenica da pored postojećih fabrika nudimo još 42 hektara sa urađenim planom detaljne regulacije, svrstava Vlasotince u red lokalnih samouprava ozbiljno posvećenih povećanju broja zaposlenih. U tom poslu intenzivno sarađujemo sa Ministarstvom privrede koje nam pomaže u komunalnom opremanju, kako bismo investitorima olakšali rad. Namera lokalne samouprave je da se Vlasotince prepoznaje kao dobro mesto za život i mi na tome radimo svakodnevno – rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

-Posebno sam ponosan na ovih osam momaka koje sam sreo ovde i hvala svima koji su ih primili i koji im pomažu u školovanju. Oni ustaju rano, rade vredno i ponos su svojih roditelja. Oni će Vlasotincu i čitavom Jablaničkom okrugu doneti lepšu budućnost. Najveće bogatstvo je kada imate ovakve porodične kompanije, od Grunera pa do Dr Etkera. Kada oni dolaze u Srbiju to znači da Srbija nije loše mesto i da mogu da zarade – dodao je predsednik republike Aleksandar Vučić.

Poslovanje Grunera u Vlasotincu predstavlja odličan primer onog što odlikuje saradnju Nemačke i Srbije, rekao je ambassador SR Nemačke u Srbiji Aksel Ditman.

-Investicija firme Gruner je tehnički inovativna i suštinski značajna jer se radi o jednom od onih srednjih preduzeća koja unapređuju tehnologiju, podstiču inovacije i tako doprinose našoj konkurentnosti. U svojoj oblasti poslovanja oni svakako jesu lider na svetskom tržištu. Ono što je potrebno istaći je i da je težište stavljeno na zaposlene, ali i obrazovanje kadra. Trenutno ima oko 400 nemačkih preduzeća sa 34.000 radnih mesta, ali verujem da će ih biti više – rekao je Ditman.

“Gruner”, osim u Nemačkoj I Srbiji, posluje u Indiji i Tunisu.

DSC09262.1
gruner_radnice
GRUNER_TODOROVIC
IMG_20171018_123324_resized_20171019_104435082
Picture_005
Picture_007
vucic_gruner_vrpca
vucic_stega_gruner_ucenici
1/8 
start stop bwd fwd

 
inspekcija slika
jn1
lpa1
48 sati1
Pitajte predsednika1
op1
ozak1
Slor1
pki
vodic1
kzm1
gis1
baner VL

Vremenska prognoza:


Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+