Opština Vlasotince
MALI GRANTOVI ZA UDRUŽENJA
sreda, 03 septembar 2014 17:20

grantovi 2grantovi 1

Predstavnici udruženja sedam opština i gradova južne Srbije prisustvovali su danas info sastanku na kome je predstavljen Program podrške udruženjima kroz dodelu malih grantova. Putem ovog konkursa koji traje do 10. septembra, sredstva će biti dodeljena za projekte kojima se unapređuje partnerstvo javne uprave i civilnog društva i podstiču aktivizam građana za lokalni održivi razvoj. Pozdravljajući goste, predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović izrazio je uverenje da javna uprava i sektor civilnog društva mogu da budu iskreni partneri u kreiranju lokalnih razvojnih politika.

Opširnije...
 
DOBRO DOŠLI, PRVACI!
ponedeljak, 01 septembar 2014 15:00

prvaci s roditeljimaOsnovne škole na području vlasotinačke opštine ove godine bogatije su za 253 prvaka, koliko ih je danas selo u školske klupe. Njihovi roditelji su u petak počeli sa preuzimanjem novčane pomoći od po 5 000 dinara koju je lokalna samouprava ove godine namenila prvacima.

-Lep gest. Nismo očekivali. Čuli smo pre neki dan i otićićemo danas da podignemo novac- kaže majka koja je svog sina danas prvi put dovela u OŠ „8.oktobar“ u Vlasotincu.

Opširnije...
 
OPŠTINA POKLONILA RADAR POLICIJI
utorak, 12 avgust 2014 13:31

IMG 0981Opština Vlasotince poklonila je savremeni radar, vredan milion i 404 hiljade dinara, policijskoj stanici u Vlasotincu.

-Mi smo, kao lokalna samouprava, u obavezi da onaj deo novca koji ide opštini od naplaćenih saobraćajnih kazni, a to je 30%, uložimo u poboljšanje bezbednosti saobraćaja u opštini. O 1. januara do 1. avgusta ove godine ta suma iznosi skoro 2 miliona dinara. Od sredstava koja će na ovaj način biti prikupljena do kraja godine, Vlasotince će uskoro dobiti jedan semafor, biće urađena projektna dokumentacija za vertikalnu saobraćajnu signalizaciju , a oko 200 hiljada dinara biće uloženo u edukaciju dece o bezbednom kretanju u saobraćaju – pojasnio je predsednik vlasotinačke opštine Zoran Todorović.

Opširnije...
 
VINSKI BAL 2014.
Opširnije...
 
POPLOČAVANJE TROTOARA
utorak, 12 avgust 2014 13:30

IMG 0978U ulici 22.divizije u Vlasotincu u toku je popločavanje trotoara u dužini od 610 m, odnosno površine 2300 m2. Radove vredne blizu 16 i po miliona dinara izvodi GP Crna Trava.

-Polovinu sredstava finansira lokalna samouprava, a drugu polovinu Ministarstvo privrede. Trotoari će biti popločani granitnim pločama koje imaju garanciju 50 godina, što znači da je to jedno, zaista, trajno rešenje za ovaj deo grada – rekao je predsednik opštine Zoran Todorović.

On je dodao da je prošle nedelje na sastanku sa ministarstkom građevinarstva Zoranom Mihajlović dogovoreno da se iz republičke kase obezbede sredstva za još neke projekte na teritoriji vlasotinačke opštine.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 81 82 83 84 85 Sledeća > Kraj >>

Strana 82 od 85
Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+