Opština Vlasotince
ZATVOREN RAČUN ZA POMOĆ POPLAVLJENIM
petak, 01 avgust 2014 10:48

vlasotinceOpština Vlasotince zatvorila je namenski račun za pomoć poplavljenim područjima u Srbiji.

Prikupljena sredstva u iznosu od 2 miliona i 350 000 dinara prebačena su na republički račun koji je još uvek otvoren u ove svrhe.

Opštinski namenski račun otvoren je u maju, kada su Srbiju zadesile katastrofalne poplave.

Opširnije...
 
PERFORMANS „PRISUSTVO U ŽIVOTU“
ponedeljak, 28 jul 2014 08:55

Devojke iz Niša, Pirota i Vlasotinca održale su romskoj mahali u Vlasotincu  performans pod nazivom Prisustvo u životu. Performans, kao i niz pratećih radionica, organizuju se u okviru programa Solidarnost romskih devojčica i devojaka. Ovo je treća godina ovog umetničko-edukativnog programa koji se bavi pitanjima obrazovanja, diskriminiacije, migracija, nasilja, seksualnosti i drugim temama interesantnim Romkinjama.

Opširnije...
 
REGULACIJA KANALA SKRAPEŠKOG POTOKA
utorak, 08 jul 2014 16:27

Slika1Slika2

U selu Konopnica, u vlasotinačkoj opštini, u toku je regulacija kanala Skrapeškog potoka. Ovaj potok, koji se uliva u reku Vlasinu, pravio je meštanima velike probleme poslednjih godina tokom obilnih padavina.

- Regulacijom kanala znatno će se smanjiti ili sprečiti plavljenje domaćinstava u selu. Iz Ministarstva građevine obezbeđeno je pet miliona dinara, a učešće opštine iznosi 10% te sume tako da je ukupna vrednost planiranih radova 5,5 miliona dinara- rekao je predsednik opštine Vlasotince Zoran Todorović.

- Regulacija ovog kanala započeta je još 1975. godine. Nakon poplave 2007. godine tadašnje Ministarstvo za kapitalne investicije odvojilo je 8 miliona dinara za regulaciju dela kanala. Ovo je treća faza radova koja treba da bude završena za oko mesec i po dana, a četvrta i poslednja faza biće gotova do kraja marta. Za tu poslednju fazu neophodno je da revidiramo projekat iz 1975. jer moramo da ga prilagodimo novim podacima o prosečnoj količini padavina po metru kvadratnom na našem području – pojasnio je direktor Direkcije za urbanizam i izgradnju Boško Stančić.
Opširnije...
 
UKLJUČENJE MLADIH U REVIZIJU I DORADU LOKALNOG AKCIONOG PLANA
ponedeljak, 21 jul 2014 14:06

projekat Kancelarije za mlade 1

Kancelarija za mlade opštine Vlasotince sprovodi projekat pod nazivom Uključenje mladih u reviziju i doradu Lokalnog akcionog plana(LAP-a) i kroz podizanje ekološke svesti, čiji je cilj da se mladi ljudi angažuju u svim procesima unapređenja ovog strateškog dokumenta. Oni, takođe, rade i na podizanju svesti mladih o značaju zaštite životne sredine i poboljšanju uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena.

Opširnije...
 
REMONTOVANA CRPNA STANICA
utorak, 01 jul 2014 10:00

remont crpne stanice foto 3Od juče popodne, fekalna crpna stanica 1 u Manastirištu ponovo radi, saopštava Kabinet predsednika opštine Vlasotince. Ova stanica je u proteklom periodu radila samo preko leta uz česte kvarove i velike troškove dok crpna stanica preko mosta godinama nije u funkciji. To je značilo da fekalni otpad, umesto u glavni kanalizacioni kolektor, odlazi u reku Vlasinu.

Pre pet dana, na inicijativu lokalne samouprave i uz angazovanje JKP Vodovod i preduzeća Termo remont iz Nisa počeli su  defektaža I remont pumpe na crpnoj stanici 1 i ona, od juče po podne, ponovo radi punim kapacitetom.

- Namera nam je da crpne stanice rade cele godine, a ne samo dva meseca preko leta kao što je to do sada bio slučaj I da Vlasina ponovo bude čista reka - kažu u Kabinetu predsednika vlasotinačke opštine.

Sanacija druge crpne stanice očekuje se uskoro. Inače, fekalne crpne stanice u Manastirištu puštene su u rad 2005. godine.
Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 81 82 83 84 85 Sledeća > Kraj >>

Strana 83 od 85
Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+