Opština Vlasotince
JAVNI UVID – NACRT PLANA GENERALNE REGULACIJE VLASOTINCA
petak, 27 jun 2014 07:36

Javna prezentacija Nacrta Plana generalne regulacije Vlasotinca i Strateške procene uticaja na životnu sredinu, biće održana 17.07.2014. godine sa početkom u 12 časova, u galeriji biblioteke "Desanka Maksimović".

Zainteresovanim pravnim i fizičkim licima koja vrše uvid u izloženi Nacrt Plana generalne regulacije Vlasotinca i Strateške procene uticaja na životnu sredinu,  Odelјenje za urbanizam Opštinske uprave Vlasotince (kancelarija broj 44, treći sprat), pružiće sve potrebne informacije i pomoć prilikom tumačenja pojedinih rešenja.

Primedbe na planirana rešenja mogu se dostaviti u pisanoj formi, Odelјenju za urbanizam, građevinske, komunalno – stambene, inspekcijske i imovinsko pravne poslove Opštinske uprave opštine Vlasotince, 16210 Vlasotince, Trg Oslobođenja br.12, lično na pisarnicu ili poštom, zaklјučno sa 29.07.2014. godine.
 
Plan generalne regulacije Vlasotince, nacrt - Tekstalni deo (ceo tekst u pdf formatu), OVDE
 
Grafički prikaz (preuzmi u .zip formatu) OVDE
pgr
Opširnije...
 
USVOJEN REBALANS BUDŽETA
petak, 27 jun 2014 21:30

sednica SO Vlasotince

Odbornici Skupštine opštine Vlasotince usvojili su, na današnjoj sednici, predlog o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine za 2014. godinu u iznosu od 46 miliona i 682 hiljade dinara. Prihodi su povećani za nešto više od 25 miliona dinara, pri čemu je najveći deo te sume prikupljen od naplate lokalnih komunalnih taksi.

Kako je obrazložio predsednik opštine Zoran Todorović, ovaj rebalans bio je neophodan zbog izmirenja dugovanja iz prethodnih godina.

Opširnije...
 
DECENIJA I PO OD POČETKA NATO BOMBARDOVANJA
ponedeljak, 24 mart 2014 15:00

delegacija opstine polaze venacU Vlasotincu je održan komemorativni skup povodom obeležavanja 15 godina od početka NATO bombardovanja tadašnje Savezne republike Jugoslavije. Iz ovog kraja mobilisano je 1300 rezervista, 20 je ranjeno, a šestorica su izgubila život. Osim šestorici stradalih u NATO bombardovanju, Vlasotinčani i njihovi gosti odali su poštu I jednom rezervisti koji je stradao u ratovima 90-tih godina.

Na spomen obeležju posvećenom ovim žrtvama vence i cveće položile su delegacije lokalne samouprave, Vojske Srbije, Policijske stanice, porodice poginulih, Savez udruženja boraca ratova 90-99., Udruženja ratnih veterana 90-tih u Vlasotincu i Vrnjačkoj Banji, Udruženje rezervnih vojnih starešina, predstavnici SUBNOR-a, Udruženje ratnih vojnih invalida, Udruženje potomaka i poštovalaca poginulih u ratovima 1912-1920., Udruženje Roma Vlasotinca i predstavnici osnovnih škola „8.Oktobar“ i „Siniša Janjić“.

Opširnije...
 
NA GRADSKOM JEZERU SPASIOCI SA LICENCOM
subota, 28 jun 2014 17:49

IMG 0919Na gradskom jezeru ovog leta kupanje će biti bezbednije jer je Vlasotince danas dobilo osam licenciranih spasilaca na vodi. Reč je o muškarcima iz ovog kraja koji su prošli obuku Udruženja spasilaca na vodi Srbije i čiju je spremnost danas proveravao stručni tim Spasilačkog saveza Srbije. Oni su obučeni za rad na bazenu i na otvorenim vodama.

 – Angažovanje licenciranih spasilaca uslov je da od „Srbijavoda“ dobijemo dozvolu za spuštanje brane i otvaranje kupališta. Radimo na tome da za ovu sezonu kupalište opremimo po važećim standardima. Eliminisaćemo sve zagađivače. Ovih dana će biti remontovane pumpe koje otpad iz kanalizacione mreže kod Manastirišta prepumpavaju u glavni kanalizacioni kolektor i kanalizacija više neće ići u Vlasinu. Takođe, kod letnje pozornice će biti opremljen sanitarni čvor sa kabinama za presvlačenje – objašnjava predsednik opštine Zoran Todorović.

– Radili smo sa spasiocima intenzivno devet dana po šest sati. Obučeni su da pruže pomoć utopljenicima, a da ne ugroze svoj život. Veoma smo zadovoljni znanjem i sposobnostima koje su pokazali jer oni ovde nemaju druge mogućnosti za plivanje ili trening osim leti – rekao je instruktor Udruženja spasilaca na vodi Srbije, Vukašin Pljucić.

Opširnije...
 
REZULTATI PARLAMENTARNIH IZBORA U VLASOTINCU
ponedeljak, 17 mart 2014 08:36

izbori 1 VlasotincePrema podacima Radnog tela opštine Vlasotince za sprovođenje izbora, koje je obradilo rezultate sa svih 58 biračkih mesta,  SNS je osvojio 47,87%, SPS 19,54%, NDS 12,87%  i URS 7,06%. Ove izbore u vlasotinačkoj opštini obeležila je i velika izlaznost – glasalo je čak 69% od upisanih 24.816 birača.

U vlasotinačkom odboru SNS-a kažu da su očekivali ovakav ishod glasanja i zahvaljuju biračima na podršci. SPS je u Vlasotincu zadržao isti procenat osvojenih glasova kao i na izborima 2012. bezmalo 20%, što je znatno više od republičkog proseka ove stranke. URS je u Vlasotincu ostvario procentualno duplo bolji rezultat nego u republici, a NDS Borisa Tadića je ovde nadmašila DS koja je osvojila svega 2,02%.

Opširnije...
 
<< Početak < Prethodna 81 82 83 84 85 Sledeća > Kraj >>

Strana 84 od 85
Pratite nas
Twiter
Opština Vlasotince na YouTube
Instagram opštine Vlasotince
Google+